Mozgásszervi betegségek kezelése MozgásPiramissal®

A mozgásszervi betegségek napjaink egyik leggyakoribb egészségügyi problémái közé tartoznak. Az ülő életmód, a kevés mozgás, a súlygyarapodás és a helytelen testtartás mind-mind hozzájárulnak ezen problémák kialakulásához.

Egyre többen fordulnak fizioterapeutához, gyógytornászhoz, manuálterapeutához, vagy gyógymasszőrhöz, végtagokat és gerincet érintő panaszokkal. Most egy olyan remek megoldásról számolunk be, amelyet a MozgásKlinika fejlesztett ki.

Ez a módszer nem más, mint az egyre népszerűbb MozgásPiramis® koncepció, amely hatékonyan kezeli és előzi meg a mozgásszervi betegségeket.

Mi a MozgásPiramis®?

A MozgásPiramis® a MozgásKlinika saját fejlesztésű terápiás koncepciója, amely fokozatosan, lépésről lépésre vezeti el a pácienseket a fájdalommentes és kényelmes mindennapokhoz. A klinika honlapján részletesen bemutatják, hogyan alkalmazzák ezt a holisztikus szemléletű kezelési módszert, amely nemcsak az adott mozgásszervi problémát orvosolja, hanem a hosszú távú egészségmegőrzést is célozza.

A MozgásPiramis® kezelési koncepció lépései

A kezelés első lépése egy alapos állapotfelmérés és az ott kapott eredmények értékelése. Elsősorban manuális és funkcionális ortopédiai tesztek segítségével azonosítják a problémák forrását, majd az állapot meghatározásával megkezdhető a terápia a szükséges szinten.

A terápiás kezelés célja

A terápia célja nem csupán az akut fájdalomcsillapítás, hanem a problémák gyökerének kezelése és megszüntetése. A MozgásPiramis® szintjein felfelé haladva a terápia is változik: a fájdalomcsillapítás után jön a mobilizáció, majd a stabilizáció, és végül az általános izomerősítés és állóképesség javítás következnek.

A MozgásPiramis® előnyei

A MozgásPiramis® koncepció alapelve, hogy az egészséget holisztikusan tekintik. Nemcsak az adott mozgásszervi betegséget kezelik, hanem a rendszeres, jótékony testmozgást is beépítik a páciensek életébe, amely hozzájárul az általános jobb közérzethez, a fittséghez és az egészséges életmód fenntartásához.

Ez hosszú távon is biztosítja az egészség megőrzését és csökkenti a mozgásszervi megbetegedések kialakulásának kockázatát.

Egyéni kezelési tervek

Minden páciens egyedi kezelési tervet kap, amely a MozgásPiramis® különböző szintjein haladva biztosítja a legmegfelelőbb terápiát. Az állapotfelmérés után már azonnal megkezdik a terápiás kezelést, és a páciensek folyamatos visszajelzései, illetve állapotuk nyomonkövetése alapján finomítják a kezelési módszereket.

Szakértői csapat

A MozgásKlinika szakértői csapata magasan képzett terapeutákból áll, akik alapos képzésen vesznek részt, hogy megismerjék Szentiványi Rita gyógyítási koncepcióját. A legfrissebb tudományos eredmények és evidencia alapú orvoslás szabályai alapján dolgoznak, hogy a páciensek a lehető legjobb ellátásban részesüljenek.

A MozgásPiramis® koncepció hatékonyan kezeli és előzi meg a mozgásszervi betegségeket, fokozatosan vezetve el a pácienseket a fájdalommentes és kényelmes mindennapokhoz. A holisztikus szemlélet, az egyéni kezelési tervek és a szakértői csapat együttműködése biztosítja a hosszú távú egészségmegőrzést és a mozgás felemelő szabadságát.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Megosztás