Mit főzzek csirkemell filéből? – 5 egyszerű és finom fogás

A csirkemell az egyik legsoványabb húsdarab. Húsa, akárcsak a halaké alacsony kalóriatartalmú, és ha megfelelően főzzük, lédús és finom lesz. Mivel sovány húsról van szó, zsírban gazdag ételekkel is remekül illik, például chorizoval, tejszínes szósszal vagy sajtokkal, parmezán vagy mozzarella is kísérheti. 5 egyszerű csirkemellfilé receptet gyűjtöttünk össze, ha kifogytál az ötletekből vacsorára vagy ebédre.

1. Natúr vajas csirkemell serpenyőben

Az egyik legfinomabb gyors csirkemell receptek közé tartozik, ugyanis a munka részét a sütő végzi el, nekünk csak a kulináris élvezet marad.

Elkészítése: fűszerezd meg ízlés szerint a megtisztított csirkemelleket. Közben egy serpenyőben melegíts fel egy darab jó minőségű vajat, adj hozzá a fokhagymát és rozmaringot, majd tedd rá a filéket. Kész van a szupergyors fogás, tetszőleges körettel tálalva.

2. Sajtos csirkemell serpenyőben

Válogatós a gyerek? Az alábbi recept nemcsak akkor szuper, ha kevés időd jut a főzésre, hanem akkor is ha kisgyerek van a háznál. Egyszerűsége és krémes állaga ebédre és vacsorára is tökéletes választás.

Elkészítése: legalább 1 óráig pihentesd hűtőben a bepácolt csirkemelleket tejben, majd kevés olajon süsd meg, és öntsd nyakon tejszínnel. Szórd meg reszelt sajttal, és addig süsd tovább, amíg szét nem olvad.

3. Omlós mézes csirkemell

Egy recept, amely eleinte sokak számára fura kombinációnak tűnt, de mára már a magyar háztartásokban is méltó helyet foglal el.

Elkészítése: serpenyőben süsd meg a kisebb csíkokra vágott filéket, majd rakd félre. Ugyanabban a serpenyőben olvassz vajat és adj hozzá fokhagymát. Mehet hozzá a szójaszósz, méz és kakukkfű, majd végül a csirkemell, de ekkor már el kell távolítani a kakukkfüvet. Rizzsel tálalva a legjobb!

4. Mustáros tejszínes csirkemell sütőben

Bármikor különleges választás, előnye, hogy sütőben sül, így nem kell hozzá olaj.

Elkészítése: kenj ki kevés zsiradékkal egy tepsit, és tedd bele a húsokat. Szórj rá fokhagymát, öntsd le tejszínnel, amihez előre keverj mustárt. 180 fokra előmelegített sütőbe rakd be, körülbelül 45 perc alatt készre sül.

5. Klasszikus mátrai borzas

Végül egy picit időigényesebb, de szintén egyszerű és közkedvelt magyar étel, aminek lényege, hogy a húst megfelelően vékonyra kell klopfolni. Amitől extra finom az, hogy tálaláskor fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal bolondítjuk meg, az amúgy is finom ízét.

Elkészítése: a vékonyra szeletelt filéket fűszerezd be, majd reszelj le burgonyát, aminek levét facsard ki, ehhez mehet a tojás és a liszt. Elsőként a húst forgasd lisztbe, majd a krumplis masszába és süsd meg.

Jó étvágyat kívánunk!

Kép forrása: Freepik.com