Mi volt a kedvenced a suliban: a töri vagy épp a nyelvek?

Az iskolai évekre nem mindenki gondol vissza szívesen, főleg azért, mert sok olyan dolgot is meg kellett tanulni akkor, aminek tényleg semmi hasznát nem vesszük a való életben. A másodfokú egyenlet megoldóképlete vagy az etilén molekula szerkezeti rajza jó példa erre.

De persze voltak olyan tananyagok is, amelyeket ma is tudunk hasznosítani – például egy tévéműsorban nézett kvízjáték során. Bizonyára téged is büszkeséggel tölt el ilyenkor, ha tudod, ki volt Ady Endre felesége, mi volt a neve Mátyás király könyvtárának vagy mik azok a prímszámok. Ez az alapműveltség része is.

A hétköznapok során azonban legtöbbet a nyelvismeretből profitálunk, így ha nem figyeltél kellően az iskolában, érdemes pótolni: a The Bright Academy nyelvi kurzusai között angolt és németet is találsz.

Miért érdemes tanulni még felnőtt fejjel is?

Sokan nem tudnak mit kezdeni a szabadidejükkel: hosszasan bámulják a tévét vagy épp görgetik a Facebookot, TikTok-videókat néznek – pedig hasznosabban is el lehet tölteni az estéket, hétvégéket.

Az élethosszig tartó tanulás egy nagyon jó dolog: célszerű folyamatosan fejleszteni magunkat. Persze aki az iskolában sem szeretett tanulni, annak most sem lesz hozzá kedve, hogy beiratkozzon bármilyen kurzusra.

Azonban nemcsak olyan tanfolyamok érhetők el manapság, amelyek valamilyen elméleti ismeretet adnak át, nagyon sok a készségfejlesztő tanfolyam is. Ezekből kedvedre válogathatsz például a The Bright Academy oldalán. Néhány ezek közül:

  • Asszertív kommunikációs tréning
  • Pénzügyi tudatosság – Válj anyagilag stabillá és függetlenné!
  • Stresszkezelés tréning
  • Időgazdálkodás tréning

Ezek mind online tanfolyamok, ki sem kell mozdulnod otthonról, hogy részt vegyél a képzésen. Közben pedig fejlesztheted a kompetenciádat, amely hasznos lehet egy esetleges munkahelyváltás során.

Találj új hobbit!

A szabadidő hasznos eltöltéséhez remek alkalmat ad minden olyan tevékenység, amelyet szívesen végzel. Lehet ez a horgászat, a mandalafestés vagy épp a fényképezés, naplóírás. Sokan gyűjtenek valamit, mások sportolnak.

Ha még nincs hobbid, találj egyet magadnak! Kiindulásként nézd meg, melyik volt a kedvenc tantárgyad az iskolában. Ha a földrajz, akkor például járj el kirándulni, gyűjts közben különféle köveket. Ha az ének, akkor tanulj meg játszani valamilyen hangszeren.

A The Bright Academy oldalán nagyon jó hobbi és kreatív tanfolyamok is vannak egyébként: például Konyhatervezés online tanfolyam, Vegán főzőtanfolyam, Termékfotózás tanfolyam. Válogass kedvedre!

Tanulás karrierváltás miatt

A tanulás viszont sok esetben azért válik szükségessé, mert új állást kell keresni. Ilyen esetben jól jön, ha már ismered magad, és tudod, mi lesz a neked való munka. A napi 8 órás irodai vagy inkább egy kötetlenebb, utazással járó feladatkör érdekel? Itt is számíthat, hogy melyik tantárgyban voltál jobb: a humán vagy inkább reál vonalon indulsz-e el?

Nem baj, ha kell még tudást szerezned: a leendő főnökeid tisztelni fogják, ha ambiciózus, motivált vagy, és szívesen képzed magad tovább.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)