Így lehet gazos udvarból elbűvölő kerted 4 lépésben

Pár hét múlva beköszönt a tavasz, amely egyet jelent a kerttulajoknak: eljött a kertrendezés ideje! Bár egy kertészt is megbízhatunk ezekkel a kerti munkákkal és így mentesülhetünk a feladatok terhe alól, azonban ez elég sokba kerül. A kertrendezés saját kezűleg is elvégezhető, ráadásul megfelelő tervezéssel és előkészülettel egészen szórakoztató és élvezetes feladat! Cikkünkben bemutatjuk, hogyan érdemes belevágni!

Profi kertrendezés saját kezűleg

Szívesen kertészkedsz és örömmel spórolod meg a kertrendezési szolgáltatás borsos díját? Jó hírünk van: az alábbi tippek követésével profi szakember bevonása nélkül is rendezheted a kert állapotát!

Tervezés és szükséges eszközök beszerzése

Első lépésként érdemes felmérni a kert jelenlegi állapotát és meghatározni, hogy pontosan milyen végeredményt szeretnél elérni. Ehhez akár rajzolhatsz alaprajzot is, ahol jelölheted a tervezett felosztást! Ne feledkezz meg az alábbiak jelöléséről:

  • kerti utak,
  • locsoló rendszer elhelyezése,
  • dekorelemek,
  • Növények, konyhakert,
  • kerti bútorok,
  • kerti pihenő, kültéri konyha
  • medence.

A tervek alapján elindulhat a szükséges kerti szerszámok, dísztárgyak, növények, termőföld és egyéb eszközök beszerzése. Érdemes már tavasszal megkezdeni a felkészülést, így akár jelentős kedvezményekre is bukkanhatsz.

kert

Kép forrása: Freepik.com

Előkészületek

Mielőtt elkezdhetnéd az ültetést, szükséges a gyomoktól, elhalt növényektől és használaton kívüli kerti lomoktól megszabadulni. Miután ezzel megvagy, érdemes a járófelületeket, kerti bútorokat és egyéb dekorelemeket alaposan megtisztítani. Egy szezon alatt rengeteg makacs szennyeződés települhet le a kültéri burkolaton és bútorokon.

Ahhoz, hogy a nehezen eltávolítható foltok és elszíneződések ne fogjanak ki rajtad, javasoljuk a magasnyomású mosó beszerzését. A praktikus eszköz segítségével pár perc alatt ragyogóan tisztává varázsolható a járólap, kerti pad, lábazati burkolat vagy egy kerti törpe.

Ültetés

Miután a kert készen áll az új növények fogadására, jöhet az ültetés. Azonban mielőtt ásót ragadnál, fontos, hogy alaposan tájékozódj az adott növényre vonatkozó általános ültetési javaslatokról. Ne felejtsd, hogy az ültetendő növények igényei jelentősen eltérhetnek.

A talajt, a napfény mértékét, de még a környező növényeket is szükséges számításba venni. Az online források mellett, érdemes kikérni a kertészetben vagy gazdaboltban dolgozó szakemberek véleményét, akik további tanácsokkal szolgálhatnak.

Kerti dekoráció és egyéb kiegészítők telepítése

Az ültetést követően jöhetnek az utolsó simítások! Ilyen lehet a kerti út kialakítása, amelyhez használhatsz téglát, térkövet vagy akár pallókat is. Nem szabad megfeledkezni a kerti bútorokról sem, amelyek családi grill partik, estébe nyúló beszélgetések és a szabadtéri kikapcsolódás helyszíneként szolgálhatnak.

Válassz időjárásálló darabokat, amelyek illeszkednek a kert arculatához. Végül pedig tedd teljessé olyan dekor elemekkel, mint kézműves kaspók, szobrok, lámpák és fényfüzérek!

Bár a kertrendezés ezzel a lépéssel befejeződött, ahhoz, hogy a végeredményt hosszútávon élvezhessük, elengedhetetlen a folyamatos karbantartás. A kertgondozás nem csupán a locsolásból és fűnyírásból áll. Ahhoz, hogy valóban impozáns maradjon a kert, szükség lesz rendszeresen a fák metszésére és nyírására, sövényvágásra, permetezésre, tápanyagutánpótlásra, az ágyások felújítására, talajápolásra és számos egyéb feladatra.

Ehhez pedig nélkülözhetetlen a jól felszerelt kerti szerszámkészlet. Ismerd meg az egyik vezetői hazai szerszámházat, ahol garantáltan megtalálod, amit keresel.

Zákány Szerszámház: a megbízható szerszámáruház a kerti szerszámok beszerzéséhez

Ahhoz, hogy a kertrendezés végeredménye tökéletes legyen és makulátlan állapotát az egész szezonban megőrizhesd, szükséged lesz profi eszközökre. Tekintsd meg a Zákány Szerszámház webshopját, ahol széles kínálat, gazdaságos árak és segítőkész szakértői csapat vár. Elakadtál a kerti szerszám vásárlás közben? Se baj, hiszen a barkács mesterek készséggel segítenek megtalálni a tökéletes terméket!

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Megosztás