Hogyan érdemes gyógytornászt választani?

Egyre többen küzdenek helytelen testtartással és annak minden egészségügyi következményével. A modern életmód folyamatos ülésre kényszerít minket, vagy az autóban ülünk órákat vagy a gép előtt.

A mozgásszegény mindennapok nem segítenek a már megjelenő tüneteken, amelyekre érdemes odafigyelni és mihamarabb kiutat találni az esetlegesen jelentkező fájdalmakból.

Amennyiben a panaszok ízületi, illetve izomérzékenység formájában tűnnek fel, a gyógytorna hatékonyan tud segíteni.

A gyógytorna szorosan összefügg a gyógytornász személyével is

A gyógytorna esetében a kezelés első lépcsőfokaként a fájdalom enyhítése a cél, ezzel növelve az életminőséget. Általában először egy konzultációra kell jelentkezni, amelynek során a szakemberek megismerik a panaszokat, elvégzik a fizikális vizsgálatokat, majd az így kapott információk alapján összeáll a kezelési terv a különböző gyógytornai feladatokkal.

A gyógytornász személye valóban nem mellékes, fontos, hogy magasan szakképzett, egyetemi végzettséggel és nagy tapasztalattal rendelkező szakember legyen, aki empatikusan áll a betegeihez. Nem csak a fővárosban található olyan Mozgásklinika, ahol ez a szolgáltatás elérhető. Gyógytornász Szeged városában is támogatja azt a hozzáértő csapatot, amely a különböző mozgásszervi problémák kezelésével foglalkozik.

Mire számítsunk a gyógytorna keretein belül?

A gyógytornászok céljai a fájdalom csillapítása, majd esetleges megszüntetése, amellyel képesek javítani az életminőségen, valamint az eredeti funkciók visszaállítása. Számos módszert alkalmaznak, kezdve a McKenzie tornától a rehabilitációs tornán át a sportrehabilitációs tornáig.

A gyógytorna tulajdonképpen egy aktív edzésforma, melynek elsődleges feladata, hogy a helyes testtartáshoz szükséges izomcsoportokat megmozgassa és megerősítse. A helyes testtartás kialakítása lehetővé teszi, hogy fokozatosan növeljük a mozgástartományt is.

Természetesen nem elhanyagolható az sem, hogy a gyógytorna segítségével a további mozgásszervi megbetegedések megelőzhetővé válnak.

A gyógytornászok három területre fókuszálnak

A gyógytorna az ízületi és izomfájdalmakon kívül hatékony tud lenni gerincferdülés, csípőpanaszok, nyaki és vállfájdalmak, térdproblémák esetén. A kezelés során három területre fókuszál. Csigolyameszesedés, gerincferdülés vagy lúdtalp esetén a fizioterápia módszereit alkalmazza.

Mivel a gyakorlatok minden esetben személyre szabottak, tehát mindenki az egyéni panaszoknak megfelelő kezelésben részesül, rövid időn belül csökken a fájdalomérzet. A mozgásterápia akkor bizonyul teljes mértékben sikeresnek, ha a fájdalom megszűnt és az eredeti funkciók helyreállításra kerültek.

Ha műtét előtt állsz, gyógytorna segítségével kiváltható a gyógyszeres kezelés, tehát mindenképpen érdemes egy konzultációra jelentkezni és feltérképezni a lehetőségeket.

A gyógytornász személye szintén nagyon fontos az elérhető legjobb eredmény érdekében. Ezért érdemes körültekintően, akár ajánlások útján kiválasztani a megfelelő személyt és terápiát.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Megosztás