A tökéletes arcpirosító nyomában

Eddig csak olyan pirosítót sikerült vásárolnod, amelytől úgy festettél, mintha éppen beteg lennél? Ez valószínűleg azért történhetett meg, mert nem az alaptípusodnak megfelelően választottál.

Nézd meg a csuklód belsején a vénákat!

Az egyik legegyszerűbb módszer annak megállapítására, hogy a hideg vagy a meleg alaptípusba tartozol, ha megnézed a csuklód belsején lévő vénákat. Amennyiben azok kékesnek árnyalatúnak tűnnek, akkor konstatálhatod, hogy a hideg típusba tartozol. Ha viszont zöldesnek látod őket, akkor meleg típusú vagy.

Esetleg lila vénákat látsz? Akkor óriási szerencséd van, mivel mind a hideg, mind pedig a meleg színcsoportból egyaránt válogathatsz a DOUGLAS pirosítóinak kínálatából. Télen inkább az utóbbiakat javasoljuk, míg nyáron az olyan üde, hideg árnyalatú pirosítók adnak majd igazán friss megjelenést az arcodnak, mint amilyen például a Benefit Cosmetics Dandelion Blush is.

A legideálisabb árnyalatú pirosítók hideg bőrtónusra

Az egyik leggyakoribb tévhit, hogy a hideg bőrtípusúak kizárólag halvány rózsaszín pirosítót viselhetnek. Ez azonban nem feltétlenül van így. Ugyanolyan jó választást jelenthet a barack és a rózsaszín, vagy a hangsúlyosabb sminkhez a világos korall és az áttetsző szilva is.

A legideálisabb árnyalatú pirosítók meleg bőrtónusra

Bár a bőröd bronzbarna színe igazán irigylésre méltó, az arany (sárgás) tónusa miatt azonban néha fakó hatást kelthet. De szerencsére ez könnyedén orvosolható egy narancsos vagy barack árnyalatú pirosítóval.

Vagy egy másik opcióként még az is szóba jöhet, hogy a pirosító helyett inkább egy a bőröddel szépen harmonizáló, réz vagy bronz árnyalatú bronzosítót vetsz be.

A bőrtípust is fontos figyelembe venni a választásnál

Ahhoz, hogy a pirosító a lehető legjobban működjön a bőrödön, a bőrtípusodat is szem előtt kell tartanod a választásnál.

Ha zsírosabb a bőröd, akkor azon a púderes állagú, matt pirosítók működnek a legjobban. Amennyiben viszont gyulladásra és aknéra is hajlamos, akkor kizárólag a természetes összetételű, ásványi alapú pirosítók jöhetnek szóba.

Bár a normál és száraz bőr esetében kevésbé vagy megkötve a textúrát illetően, de mi mégis azt javasoljuk, hogy hidratáló krémes vagy szérum alapú pirosítót, esetleg folyékonyt „tintet” válassz. Ezeknek a segítségével ugyanis igazán üde összhatás érhető el.

Végül ejtsünk pár szót a pirosító használatáról!

A pirosító nem csupán az arcbőrnek tesz jót, hanem a megfelelő technikával alkalmazva még az arcformádat is megváltoztathatja. Szögletes arcforma esetén például a segítségével lágyíthatók a vonások, ha körkörösen viszed fel. A kerek arc pedig vékonyítható, ha az arccsont alsó részére vagy teljesen az alá viszed fel a pirosítót.

Netalántán ovális vagy hosszúkás arcformával rendelkezel? Az előbbi esetében az arccsont legkiugróbb részére tedd a pirosítót, és dolgozd el a füled felé! Az utóbbinál pedig tedd a az arccsont tetejére, hogy optikailag szélesítsd kicsit az arcodat!

Hirdetés (X)