4 tipp a tökéletes angol kert kialakításához

Magyarországon is egyre többen vágynak egy igazi angol kertre, ahol minden zöld és színes, azonban nem mernek belevágni, azt gondolják, hogy nehéz ezt megvalósítani. Pedig, ha belegondolunk, akkor egy angol udvar sem annyira bonyolult, mint azt sejtenénk. Nem kell ehhez a szigetországba menni, a szakemberek azt javasolják, hogy bátran valósítsuk meg itthon az álmainkat.

Az alábbiakban tippeket osztunk meg a tökéletes udvar kialakításához. Eláruljuk, hogy milyen megoldások léteznek, amivel költséghatékonyan és gyorsan oldhatjuk meg ezt a projektet. Kiderül, hogy az miért éri meg ismerni egy másik nyelvet, hiszen angol nyelvtanulás előnyei itt is megmutatkoznak.

Aki utána szeretne járni, hogy milyen egy angol kert, annak a legjobb külföldi hírlapokat olvasni és ott kutakodni. Ehhez pedig elengedhetetlen az angol nyelv ismerete.

Milyen egy tipikus angol kert?

Egy angol kertben egyetlen kihasználatlan terület sincsen. Itt kevésbé játszanak a szabályos formák, az efajta elrendezések, sokkal inkább a kanyargós utak, ösvények, füves területek kerülnek előtérbe. Ehhez jöhetnek zöldségek, fűszernövények, valamint csodálatos virágágyások egyaránt. Üres foltok tehát sehol sincsenek, csak zöldek és virágok.

1. tipp: Fontos kellékek

Vajon mik azok a dolgok, amik egy angol kertből semmi esetre sem hiányozhatnak? Az egyik kategória, az évelő növények, ami lehet például levendula, veronika, lángvirág, vagy éppen hibiszkusz, hortenzia, illetve csillagfürt is. A másik kategória az egynyáriak, amik igen színesek, felfrissítik a kertet. Ez lehet árvácska, pillangóvirág, valamint bársonyvirág egyaránt.

2. tipp: Fűszernövények használata

Nem feledkezhetünk meg a gyógynövényekről sem, amelyek teákba vagy ételekbe használhatók. Ilyen a zsálya, a kakukkfű, a bazsalikom, a cickafark, a menta, a citromfű, valamint az oregánó. Ezek mind olyan fajták, amik kerülhetnek akár sziklakertbe is, hiszen jól bírják a tűző napot. Öntözni azonban ne felejtsük őket, víz nélkül ugyanis elszáradnak, nem tudnak megfelelően fejlődni.

3. tipp: Konyhakerti növények, zöldségek ültetése

Nincs angol kert finomságok nélkül. A káposzta, a bab, a spenót, a répa, a burgonya, a hagyma, vagy éppen a borsó mind olyan zöldségek, amik levesekbe, főételekbe, de akár még salátákba is kiválóak lehetnek. Aki tehát szeretne egy valódi angol kertet magának otthonra, az semmi esetre sem hagyhatja ki a cukkinit, a tököt, a mángoldot, illetve az olyan zöldeket, amik bírják az adott talajt és éghajlatot.

4. tipp: Rózsák ültetése

Rózsák nélkül sincsen brit udvar, hiszen ezek nélkül csupán egy “kertet” hozunk létre, semmiféle angol hatás nem lesz benne. Legalábbis így gondolják a britek, akik szinte mindenhova raknak belőlük, hiszen ezek a növények imádják az ottani csapadékos időjárást.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Megosztás